RSS

Festival stranih zemalja u Meksiku

14 ožu.

U šestom mjesecu ove godine u saveznoj državi Queretaro, se održava već po 4. put ako sam dobro vidio festival stranaca. Festival je zamišljen da svaka zemlja koja ima u Meksiku svoju ambasadu, postavi štand gdje prezentira svoju gastronomsku, kulturološku i turističku ponudu. Ovaj festival je dosta dobro prihvaćen od strane meksikanaca, jer imaju jako puno interesa za strane države. A i ovo je super prilika da saznaju gdje se neka od država i nalazi.

Naš sugrađanin Vlaho iz Dalmacije koji obitava u toj saveznoj državi već niz godina, odlučio se predložiti da se ove godine na festivalu pojavi i hrvatski štand. Kako u meksiku ne postoji ambasada niti konzulat, hrvatska nikada nije izlagala na ovom festivalu. Kako je sama organizacija festivala full-time job, podijelili smo uloge i počeli organizirati naš štand. Tako će Hrvayska imati svoj neslužbeno službeni štand.

Kada kažem neslužbeni, onda tu govorim o (ne)potpori hrvatskih institucija. Uzimajući u obzir trenutnu situaciju u hrvatskoj koja nije bajna, mi mislimo da je ovo dobar potez i da će na neki način već rezultirati pozitivno. Kako je festival jako dobro posjećen, meksikanci su uvijek u potrazi za novim turističkim destinacijama. Nekoliko udruga i institucija je podržalo ovaj festival u obliku promo materijala koje su nam poslali, dok su nas drugi podržali “tapšanjem po ramenu”.

No dobro, ove godine smo išli sa vlastitim sredstvima u organizaciju, i povlačenje veza za objavljivanje članaka u raznim domaćim medijima, no poznavajući hrvatske medije, ukoliko vijest iz meksika ne donosi krv i metke, onda to nije vijest. No dobro, vijest se uspjela proširiti na nekoliko portala.

Hrvatski mediji o festivalu:

hrsvijet: http://goo.gl/zfFTm
DalmacijaNews: http://goo.gl/bJ3Hz
Hic: http://www.hic.hr/hid-v-19.htm
Parentium: http://parentium.com/prva.asp?clanak=28776
Istarski.info: http://goo.gl/NCpie
HRT: http://goo.gl/L2pdk
Matica Iseljenika: http://www.matis.hr/vijesti.php?id=3789
Interview između novinarke Korane (Hrvatski radio) i Jasminke http://goo.gl/ISlLd
Vjesnik: http://goo.gl/5Oda5

Snimke od prošlih festivala na Jubitou

Slanje paketića

Moram priznat i pozdravit institucije kao što su turističke zajednice iz New Yorka, Zagreba i Dubrovnika, Ambasadu u Washingtonu  te maticu iseljenika iz Splita koji su unatoč svemu, uspjeli skupiti i poslati neke materijale koje možemo izložiti na štandu. No isto tako imamo brdo materijala koje smo uspjeli skupiti od naših sponzora iz cijele Hrvatske, no koji još čekaju u zagrebu na slanje.

Slanje običnom poštom nažalost želimo izbjeć, jer kako se radi o promo materijalima, postoje šanse da paketi ne dođu ili kasne po 3-5 mjeseci. Kurirske službe nažalost nisu pokazale puno interesa za bilo kakvo sponzoriranje slanja.

Pa ukoliko ovo čitaš, i znaš nekoga tko dolazi brzo, plaćamo extra torbu na avionu da se dopeljaju neki materijali, ništa nelegala, uglavnom su promo materijali 🙂

Ili ako znate nekoga tko ima interesa da nam posalje neke svoje materijale, kataloge, dvd/e prospekte i slicno, primamo sve hehe. Vise info mozete dobiti na moj mejl meksiko.blog@gmail.com

 
Komentiraj

Objavio dana 14/03/2011 u Život

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

 
%d blogeri kao ovaj: