RSS

Familija

11 sij.

Jučer je baš loše dan počeo, krvavi ponedjeljak, kako ga zovem, još nakon blagdana, sa 27 miljona balavaca koji su krenuli u škole, preko 50 mejlova u inboxu. Kaos is back!

Još kao šećer, cura zove sa posla, da umire od bolova u trbuhu. Da dolazi doma odmorit. Pripremio pepto da popije, iako smo dan prije jeli pizzu, meni je bilo ok. Balkanski stomak. Već nakon par minuta što je mirovala, situacija se pogoršavala. Drugom prilikom ću pričati o zdravstvenom osiguranju u meksiku, no sada ću samo reći da oboje nemamo zdravstveno, iako ona ima opciju da kao student dobije osiguranje, a na bazi toga i ja.

Malo ljenost, malo “ćemo ben”, te dovede do situacije da se pobrinemo oko tog dijela. No dobro, zovem prvo njemu mamu i pitam dal zna negog dobrog gastro doktora da odemo. Ona savjetuje da zovem strica koji zna nekog. I tako ja zovem strica, objasnim mu što je, i dogovorimo se za 30min ako joj ne bude bolje, da se vidimo na putu do njegovog drugara doktora.

Iako poluprivatna ambulanta, šibamo na hitnu, gdje ona prolazi kao trudna (naravno da nije trudna, majkemi), samo da bi ušli u odjel bez ikakvog dokumenta. Doktor stričev prijatelj, kaže da će sve bit ok da je već sa drugim doktorom kolegom na pregledu. Na kraju se završilo ok, dobila je injekciju protiv bolova, i naređenje doktora da pije više vode i da se manje živcira. Ah ta mladež.

Dobili smo recept za par antibiotika, koje smo kasnije podigli i savjet da ako se nakon 2 dana osjeća loše da opet dođemo.

Ono što me fascinira u meksiku, a i zahvaljujući velikim obiteljima, je da svatko svakog zna, i u ovakvim situacijama, uvijek se možeš osloniti na nekoga tko će ti vrlo vjerovatno pomoći ako može. Ja sam prije odlaska odtrčao na bankomat te podigao nešto novaca, jer ovakve situacije obično zahtijevaju cash. Iako nismo platili ništa, osim ljekova u apoteci. Kako moj prijatelj Marko voli reći “Nema u Meksiku ono što se novcem ne može kupit”.

Tužno i istinito.

Da smo recimo otišli u javnu bolnicu na hitnu (na koju svi imamo mogućnost ići, imao-neimao zdravstveno), vjerovatno bi čekali 2-4h da nas prime, uz to što su ti doktori u tim javnim bolnicama na vrlo lošem glasu, tipa banalne mikro operacije završe smrću ili nekom trećom bolešću, no, gratis je 🙂 tko zna kakvu dijagnozu bi dobili.

 
Komentiraj

Objavio dana 11/01/2011 u Život

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

 
%d blogeri kao ovaj: