RSS

Božićna večerica (frendovi)

20 pro.

Ovo je jedan od onih trenutaka u godini koje jedva čekam. Svako godine, tjedan dana prije Božića, curino društvo iz srednje, imaju običaj da se druže. Ja sam se vrlo brzo prilagodio takvim običajima, jer se jede, pije i dobro zabavi. Svake godine je u nečijem stanu, a ove godine je to bilo kod nas.

Svatko ima zadatak da donese/napravi nešto. Tako smo mi morali napraviti paštu, gdje je cura radila “a la poblana” (sa zelenim poblano čilijem i kuruzom) a ja sam radio klasičnu carbonaru. Naravno da je moja carbonara pobijedila, tj da se ekipa tukla za porciju. No dobro, glavno jelo je bila “pastel de carne” (mesna torta). No kako svake godine jedemo skoro pa isto (lik koji to radi forsira svake godine to jer samo to zna). Drugi su trebali donjeti sokiće i gazirano, neki alkohol, a oni ostali grickalice i desert.

Bilo nas je jedno 10tak pozvanih u točno 18h. Naravno, po meksičkom vremenu, ekipa je kasnila 2.30h, iskreno fijasko, bio sam spreman počet jest sam. Al hajde pojavili su se skoro pa svi, i krenulo se u gozbu. Ja sam poskidao jedno 100 video spotova svega i svačega, za svačije gušte, i to smo vrtili na telki, svako tolko je uletio koji pornić čisto onako iz zajebancije, no kako se već uvelike cugalo u to vrijeme, bilo je super prihvaćeno. Zajebant, kažu.

Sve u svemu, super provod, meni taman da malo smirim živce od nedavnog proloma živaca.

Kaj ti treba kompa?

Ono što je super u meksiku je da na svakom uglu skoro imate neku “agenciju” za evente. Kažem “agenciju” jer se zapravo radi o nekoj rupi gdje ljudi rentaju sve živo za evente. Neki su veći neki manji, ali uglavnom svi mogu pokriti jedno 50tak osoba. To i nije tolko malo sa obzirom da nude stolice, stolove, one pokrivače u bojama za stolice, stolnjake u 43 boje, svijeće, tanjure i čaše raznih oblika, konobare, muziku i ostalo. Kako su u meksiku obiteljske fešte od 20-30 osoba na dalje. Ovo je fin i unosan posao.

Tako sam rentao 6 stolica i jedan stolić za 1 dan, 40kn. Više nego superiška haha.

Papica

Ovdje se Božićna večer slavi 24.12. i to pada na ovaj petak. Tako da ćemo svi kod bakice fino na proslavu. Ovo je stvarno jedan od mojih najdražih blagdana, u smislu gozbe haha. Već je dogovoreno da će bit puranče i “noga” kako oni to zovu, tj svinjski but. I za mene i baku (kako nitko drugi ne voli) -bakalar. No ovdje se nažalost ne priprema na način na koji u hr, znači onako u obliku patea ili paštete, već se radi juha, pa onako više kao neki “ceviche”. Kako će nas biti oko 25-35, trošak će biti vrlo mali. Mislim da je najveći trošak sokovi tipa vodka, torres 10, i bacardi kojeg iskreno ne volim.

Bilo kako bilo, do 1.1. ću dobit jedno 10kg.

 
Komentiraj

Objavio dana 20/12/2010 u Hrana, Za

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

 
%d blogeri kao ovaj: