RSS

Slavlje, dan poslje

16 ruj.

Tek su 10h ujutro i traje tišina, predivna tišina koju je rijetko imat u ovo doba, ja sam se nažalost digao već oko 8, prvo radi psa koji je već bio malo živčan a drugo zbog profesionalne bolesti kod koje ne mogu spavat dulje, čak ni vikendom. Iako je od danas službeno početak mega mosta koji traje 5 dana, i grad će osjetit tu tišinu što u prometu što u trgovinama. Dok će restorani i centar bit krcat što sa turistima što sa lokalcima.

DRUNK MANSlavlje smo proslavili relativno mirno, kao i svake godine, u obitelji cure, uz hranu i cugu. U cijelom gradu traje akcija “suha noć”, koja zabranjuje prodaju alkohola u super marketima, a i u mini marketima, dok u barovima i restoranima ne. Malo idiotski, jer ako kupiš cugu u trgovini veće su šanse da ćeš to konzumirati doma, dok kada se urokaš u bircu, veće su šanse da ćeš vozit doma, tolko o akciji. Al dobro, uspjeli smo jučer dobiti par boca piva onako ispod pulta u mini marketu, viva mexico.

Danas je uglavnom slična procedura kod većine meksikanaca, a to je da se ruča ono što je jučer ostalo od hrane (slično kao i kod Božića i Nove Godine), te se popodne provede ne radeći ništa ili odlaskom u centar, parkove ili slično. Tako da bar znamo na koja mjesta ne ići. Mi ćemo dan provest uglavnom polupasivno. Ja nažalost nemam nikakav most, pošto trenutno nemam ni jednog aktivnog meksičkog klijenta koji je na odmoru.

Meksikanci su veliki ljubitelji pirotehnike, tako da se samo u jako velikim manifestacijama angažiraju profesionalci. Uglavnom svatko ima svoj privatni vatromet, naravno tu ne mislim na one rakete tipa prskalica, već o pravom vatrometu koji leti 40-60m u zrak i napravi ka-boom. Već sam spominjao da u meksiku svi sve znaju, tako da kolko može bit komplicirano složit malo baruta sa bojom u kartonske loptice (discovery channel) i to nafilat u cijevi i lansirat. hehe.

 
Komentiraj

Objavio dana 16/09/2010 u Za, Život

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

 
%d blogeri kao ovaj: