RSS

Viva Mexico

02 ruj.

Prije koji dan, tiho ispod vrata, primili smo neki paketić, fancy zapakirano i u najlonu. Ponadao sam se “Uh, neko mi dao neku majicu!”. Bio je to paketić poslan od prvog čovječa meksika, Felipea Calderona. Unutra je bila meksička zastava sa vezicama za neki štap, no bez štapa, te pismo u kojem možete i sami zamisliti šta piše: “bla bla bla, porez, bla bla, plaćati bla bla, vašim leđima bla bla.. gracias”. Pismo smo odmah ubacili u kantu za reciklažu a još planiramo što ćemo sa zastavom, mislim da bi Filip bio jako ponosan da je nosim kao kecelju svaki dan u kuhinji.

Kako vidim na Twitteru i Facebooku, većina kućanstava dobija zastave, i to je još jedan detalj u sklopu proslave 200. obljetnice Meksika. A naši susjedi su već postavili zastave na neke štapove i metle na svojim balkonima, a kako kiša pada svaku večer, zastave već danas izgledaju kao mokre gaće. Jedan zanimljiv detalj je da je u Meksiku zabranjeno postavljati identitet države na majiće, gaće, kape i slično, sa isprikom da se ne bi “oštetile” boje i time pokvario identitet. Isto tako, zastave se nikada ne peru nego se stavljaju nove, na institucijama, trgovima i slično.

Finalno?

Totalno idiotski potrošen novac, jer onaj tko želi imat doma zastavu ako je već nema, na skoro svakom uglu se prodaju zastave po 50-100 pesosa (20-40kn) te ih se lako može kupit ako baš žele. Ovako se novac potrošio, dok je više nego potreban, pogotovo dok se kriza lagano počela osjetiti i ovdje, te je pola meksika pod vodom zbog poplava i evakuacija traje.

No nisam jedini koji tako razmišlja, i sami meksikanci nisu zadovoljni rastrošnosti u svezi Obljetnice. Mnogo njih se javno žali na forumima i web stranicama da vlada troši novac kao da mu nema granice za organizaciju ove manifestacije te da se taj novac može puno bolje rasporediti. Al tko pita male ljude jel?

 
Komentiraj

Objavio dana 02/09/2010 u Život

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

 
%d blogeri kao ovaj: