RSS

200 godina

18 kol.

La Época del BicentenarioOve godine Meksiko slavi 200-totu obljetnicu revolucije (15.09.). Dosta brandova imaju svoje posebne promocije vezane za obljetnicu. Tipa “Kupi mužu novi auto“, kad smo kod auta, VW je izbacio posebnu verziju nove Jette, koja se potpuno izrađuje u Meksiku, na što su Meksikanci jako ponosni (večina malih VW auta dolaze iz Brazila i stižu full loše kvalitete), dok su auti proizvedeni u Meksiku na dobrom glasu, bar od VW.

Na televiziji, prije filma u kinu te na radiju, non-stop se vrte reklame za obljetnicu, tolko da ljudima već dosadilo a nije još ni počelo pravo slavlje. Reklama podsjeća Meksikance da bi trebali biti ponosni na sebe, i na tih 200 godina što postoje. Iako imaju potpuno pravo biti ponosni, ja ih koji put dirnem sa mojim pametnim pitanjima i sa mrvicom sarkazma. Pa svako tolko pitam jednog koji je očigledno veliki patriot, da mi kaže na što je to ponosan. Svi uglavnom odgovaraju na sve, pa ih onda ja dirnem sa pitanjima; “Dal su ponosni na korumpiranu vladu, male plaće, loše zdravstvo, manjak zakona koji bi kontrolirao ljude, zagađenje, djecu koja izlaze izlaze ko idioti iz osnovne škole i općenito loše školstvo” – nakon toga, se malo zblokiraju jer im je to previše za obradit, neki uglavnom nastave sa šutnjom, neki se slože sa mojim pitanjima, neki čal i prestanu bit ponosni odjednom.

Meksikanci su jako ponosan narod, veliki su patrioti iako ih zemlja guzi na sve moguće načine. Na sve loše odgovaraju “Ovo je Meksiko, navikni se” -oni su se valjda kroz sve ove godine dobro navikli. Možda bih i ja bio ponosan da slavim 200 godina postojanja moje zemlje, možda je sve to prirodno no kako nisam u toj poziciji, ne razumijem.

 
Komentiraj

Objavio dana 18/08/2010 u Za, Život

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

 
%d blogeri kao ovaj: